Chartered financial analyst (cfa)

Kursus CFA ini dapat melebarkan peluang karier anda kepada banyak cabang profession seperti Relation Manager, Corporate Financial Analyst, Financial Advisor dan lain-lain. Anda akan didedahkan dengan Investment Tools, Asset Valuation dan Portfolio Management. Sijil ini menggalakkan anda . untuk menjana pendapatan yang lebih tinggi di dalam bidang-bidang tersebut dan anda mungkin dapat berkerjasama dengan syarikat ternama negara seperti Khazanah Negara dan Maybank.

Maklumat Lanjut

MSTA

Nama penuh MSTA adalah Diploma in Technical Analysis by United Kingdom Society of Technical Analysts (UK-STA). Malaysian Association of Technical Analysts (MATA) dengan kerjasama Persatuan Remisier Bumiputra (PRIBUMI) berganding bahu menjalankan kursus MSTA ini di Malaysia dan graduan pensijilan ini akan digelar sebagai Certified Chartist.

Maklumat Lanjut

Master in Islamic Financial Planning (MIFP)

Program Master In Islamic Financial Planning (MIFP) dibentuk bagi mempelopori dan menjadi induk pendidikan sarjana para graduan dalam mendapatkan sijil Chartered Islamic Financial Professional (CIFP) yang dianugerahkan oleh Association of Chartered Islamic Finance Professionals (ACIFP). Antara teras pembelajaran kursus ini adalah Financial Management, Quantitative Analysis, Business Economics dan lain-lain.

Maklumat Lanjut

Persediaan Menjadi Remisier (M6 & M7)

Jika bidang perakaunan ada sijil profesional seperti ACCA, CPA dan seangkatan dengannya, tak ramai yang tahu bahawa anda boleh menjadi seorang profesional dalam pelaburan saham. Tujuan adanya pensijilan ini, adalah supaya memberi kredibiliti kepada seseorang bahawa beliau mempunyai kelayakan dan pengiktirafan yang sewajarnya. Pakar pelaburan dan penganalisa yang hebat-hebat biasanya bekerja sebagai remisier, broker dan pengurus dana (fund manager). Sebagai contoh pengurus dana bank, KWSP, Permodalan Nasional Berhad dan banyak lagi. Mereka inilah yang dipanggil profesional dalam industri pelaburan Malaysia.

Maklumat Lanjut